Силен земјотрс во Бразил од 6.8 степени по Рихтер

Предвиден земјотрес јавно презентиран!
Во новогодишното мое обраќање се предвидуваше земјотрес поголем од 6.5 степени по рихтер.Последна вест е за силен земјотрес 89 километри западно од Тараука Бразил и магнитуда од 6.8 степени по рихтер.Земјотрес се активира во 14;25 по локално време,а длабочина е 575 километар.
 
мапа на земјотрес 6.8 степени Бразил
 
M 6.8 - 89km W of Tarauaca, Brazil
2019-01-05 19:25:38 (UTC)8.143°S 71.574°W575.3 km depth