Беше најавенпо за 20 јануари лизгање на земјиште и патни несреќи

астро инфо : По даденото предвидување на почетокот на годинава, за патни несреќи лизгање на земјиште.
слика со автобус после судар со друг автобус
 
На најмалку три локации во светот се јавува за лизгање на земјиште ,кое довело до проблеми на локалната инфраструктура и на жителите во локалните места. Ваквиот мундан настан(лизгање на земјиште) се предвидуванше на почеток на годината и има снимка од оргиналниот текст со предвидувањето каде децидно стои цитирам:
за датум 20 јануари 2019
 
„патни несреќи лизгање на земјиштето„
 
За патните несреќи во дадениот ден не треба посебен коментар.
 
Само како илустрација е судир на два автобуси во Боливија ,со несреќен биланс од 22 загинати и 37 повредени.Кај нас на порталите се известува за редок судир на три возила од марките „Мазда“, „БМВ“ и „Мерцедес“. Тие се судриле кај семафорите,крстосницата кај полициската станица Пролет.
 
Ова предвидување е дадено преку астролошки методи ,каде одредени мундани обрасци(конфигурации) создаваат ваква можност.Истото е корисно за сите луѓе ,како би можеле подобро да го планираат нивно време ,што доведува и до избегнување на неприлики и поголем успех во животот. Исто така јавно беше кажано дека во овој период се очекува раседот „Ел Тигре„ да се раздвижи што ќе предизвика и земјотреси во Јужна Америка.
Се јавува и за силен земјотрес во северниот дел на Чиле Близу Кокимбо со магнитуда 6.7 рихтер и длабочина 53 километри ,а медиите јавуваат дека е разорен и дека има човечки загуби.па оттука и предвидувањето за земјотрес во овој дел на светот е коректно.САмо да се дополни предвиденото со локацијата на епицентарот е во близина на раседот Ел Тигре со одалеченост 300-600 километри од епицентарот близу Кокимбо .Оттука и моето новогодишно  обраќање дека овој расед ќе генерира силен земјотрес се покажа како коректно.
 
доказ за е јавно објавен, а еве го делот од предвидувањето каде недвосмислено и јасно стои за 20 јануари 2019:
 
извадок од предвиден текст за лизгање на земјиште и патни несреќи