Предвиден еден од најсилните земјотрес во Кина

исечок од предвиден земјотрес во Кина

Во 1995 години се предвидувани повеќе земјотреси.Секако треба да се истакне земјотресот на 23 октомври 1995 година ,кој ја погоди кинеската област Јунан.Овој земјотрес припаѓа во групата на најсилни земјотреси кои ја погодиле Кина во последните сто години види листа на дното од текстов.Извештајите за овој земјотрес се 52 погинати и голема материјална штета.Симеон Атанасоски коректно го предвиде овој земјотрес уште во 1994.Треба да се истакне дека предвидувањето е целосно  ,а тоа подразбира предвиден точен ден месец и година ,а наведена е и локацијата.Ова е ретко астролошко предвидување во светски рамки.
 
мапа на земјотресот на 23 октомври 1995 во Кина
 
Дадените други два земјотреси кои се предвидуваа исто се коректни со дадените денови и заслужуваат да се спомнат.на 23 август 1995 се случу земјотрес од  7.1 степени по рихтер,додека вториот предвидуван земјотресен ден е точен скоро до ден ,бидејќи на 23 септември се случи земјотрес во перу со магнитуда од 6.5 степени по рихтер.Оие две предвидувања се „точни“ во дадените денови и се со магнитуда поголема од 6.5 степени по рихтер.Тие не треба да се третираат како целосно предвидување бидејќи недостасува дадена локација,но и да се даде земјотресен ден со сила поголема од 6.5 степени е многу тешка задача во астрологијата.
 
 
 

потврда на предвидувањето за земјотресот во Кина од 23 октомври 1995

исечок предвиден земјотрес во кина 23 октомври 1995
 
 
 
 
 
 
 
Ова е листа на најсмртоносните пријавени земјотреси  во Кина изминативе 100 години 
Во нив за 1995 може да се забележи предвидениот земјотрес од астрологот Симеон Атанасоски.
 
14 Април 2010 : Земјотрес со јачина од 6,9 загинаа најмалку 400 и повреди уште 8.000 во оддалечените северозападниот провинција Qinghai.
12 мај, 2008 година : Земјотрес 8,0 степени според Рихтер удри во југозападна провинција Сечуан, оставајќи речиси 87.000 загинати или исчезнати. Околу 4.450.000 се повредени во најкатастрофалниот земјотрес што се случи во Кина повеќе од три децении.
Јули 23, 2006 : 22 луѓе се загинаа, а 106 се повредени во земјотрес со јачина 5,1 степени во југозападна провинција Јунан. Повеќе од 6.000 куќи се уништени, а 38.000 згради оштетени низ 13 општини.
21 јули 2003 : Земјотрес со јачина од 6,2 предизвика 16 мртви и 300 повредени во 70 заедници во Chuxiong,  во Јунан.
Февруари 24, 2003 година: А силниот земјотрес со јачина од 6,8 по рихтер,одзеде 268 животи во западен Ксинџијанг.Предизвика голема материјална штета.
10 јануари 1998 : 47 се убиени, а 9.000 се повредени во земјотрес со јачина од 6.2 по рихтер кој го стресе Shangyi и Zhangbei во северната кинеска провинција Хебеј.
3 Февруари 1996 : 228 загинати и 3.700 се сериозно повредени во земјотрес со јачина од 7,0 по рихтер во близина на градот на Lijiang, во Јунан.
24 октомври, 1995 година : Земјотрес со јачина од 6,5 по рихтер уби 52 лица во Јунан.
Април 26, 1990 : 126 усмртени по силниот земјотрес со јачина од 6,9 по рихтер во Qinghai.
Август 23, 1985 : 67 загинаа во земјотрес со јачина од 7,4 по рихтер во Ксинџијанг.
28 Јули 1976 година : индустрискиот град Тангшан, 125 милји источно од Пекинг, се упатени од земјотресот со јачина од 7,8 степени според Рихтеровата скала (8,2 според извори надвор од Кина). Пекинг го става Официјалната бројка на загинати во 242.000, со 164.000 сериозно повреден. Сепак, западните извори велат дека бројката на жртви ќе бидат многу повисоки.
4 февруари 1975 година : Земјотрес со јачина од 7,3 во североисточната провинција Лијаонинг тврди 1.300 животи.
11 Мај, 1974 : 10.000 починаа  во Сечуан и Јунан по земјотресот од 7,1 степени по рихтер.
5 јануари, 1970 година : 15.621 се убиени откако земјотрес со јачина од 7,8 степени по рихтер во Јунан.
26 Декември 1932 : Земјотрес со јачина од 7,6 степени по рихтер,предизвика 70.000 мртви, во северозападната провинција Гансу.
23 Мај, 1927 : 41,000 лица загинаа во Гансу во земјотресот со јачина од 8,0степени по рихтер.
Декември 16, 1920 : 230,000 загинати во земјотресот со јачина од 8,5 степени по рихтер во Гансу.
AttachmentSize
tri-zemjotresi-vo-1995.jpg77.75 KB