Протести во светот јануари 2019

Протести и собирања во светот
 
Jan 2, 2019
Прв протест од 2019 година мајки - луѓе
плоштадот Галатасарај беа спречени од полицијата од 700-тата недела, се собраа на плоштадот на првиот ден од 2019 година и положија каранфили
 
Jan 2, 2019 - Милиони жени од Индија  протест поради нееднаквоста на половите протестот собрал околу 5,5 милиони жени. 
 
Jan 3, 2019 - Над 750 уапсени на протестот поради влегување на две жени во во храм во Индија, протестите продолжуваат и Трета женa влезе 
 
Jan 2, 2019 -Протести на групата „Правда за Давид“, уапсен е пратеник на Република Српска
 
Jan 2, 2019 - Протести во Белград против Вучиќ .Сабота е одржан  голем масовен протест 
 
Jan 3, 2019 -Париз Протестот на “жолтите елеци“ е вестброј еден. Протести и во Унгарија, Албанија 
 
Jan 1, 2019 -  протести во Хонг Конг бараат независност од Кина 
 
Jan 4, 2019 -Работниците најавуваат за в среда , протест пред Владата ,додека „Македонија-Блокира“ најави протести во 40 општини.
 
Jan 4, 2019 -  Граѓанското движење „Жолти елеци“ повика на нови протести во Франција
 
5 јануари 2019 година - голем масовен протест Белград
 
 Покрај Белград, граѓански протести денес се организирани во Ниш, Крагуевац, Пожега и Нови Сад.
 
Jan 5, 2019 - Нови протести против Орбан во Унгарија