Новогодишно Интервју дадено за вестите на Канал 5

1. Каква година 2019-та не очекува?
Јупитер кој се срами да влезе во стрелец па во пролетта 2019 ќе престојува еден месец за да во ретро движење се врати повторно во Скорпија по 22 април 2019 и се задржи се до 5 ноември 2019.Се наоѓа во неповолното 8 поле во мунданата карта на Македонија(долгови,кризи на власта и парламентот,...)
 
11/10/2018  14:50 Јупитер Скорпија-Вришчика 29/03/2019  15:30
29/03/2019  15:30 Јупитер Стрелец-Дхану 22/04/2019  20:45
22/04/2019  20:45 Јупитер Скорпија-Вришчика R 05/11/2019  00:50
05/11/2019  00:50 Јупитер Стрелец-Дхану 29/03/2020  23:25
 
Бидејќи поголемиот дел од Балканот е на мундан план Јарец ,а неговата планета карака(управител) е Шани(сатурн) ,имаме години на предизвик како во Македонија така и на Балканот.Јас ова со години наназад го објавував и предупредував за периодов кој не очекува.
Само најпоготвените,поврзаните и обединетите граѓани за ваков период ќе имаат напредок и успех.Поделените,огорчените и без визија и лидерство не може да се надеваат на успех.Ова влијание на Сатурн веќе се чувствува ,а силно ќе се одрази при крајот на следната и почеток на 2020 кога Шани го допира полето на Макара или Јарец во ведската астрологија.
 
26/10/2017  11:00 Сатурн Шани во Стрелец-Дхану 24/01/2020  05:30
24/01/2020  05:30 Сатурн Шани во Јарец-Макара 29/04/2022  03:25
29/04/2022  03:25 Сатурн Шани во Водолија-Кумба 12/07/2022  10:15
12/07/2022  10:15 Сатурн Шани во Јарец-Макара R 17/01/2023  13:40
17/01/2023  13:40 Сатурн Шани во Водолија-Кумба 29/03/2025  17:20
29/03/2025  17:20 Сатурн Шани во Риби-Мина 03/06/2027  01:05
 
2. На политички план, дали сметате дека Македонија ќе влезе во НАТО или во ЕУ?
Македонија можеби имаше и подобра опција од Нато членството,но само на теорија.Практично граѓаните покажаа дека не можат да изнајдат заедничка резултанта на кохезија и поврзување со сите соседи и светот ,заради недоволно правовремено знаење да ги искористат кризите во регионот и светот кои секогаш за малите држави се мостови за напредок.Доколку Нато е фирма која теоретски ви обезбедува чување на мирот и владеење на правото во државите кои ги сервисира,тогаш нормално е прашање за цената,посебно доколку утре оваа фирма прерасне во космичка алијанса како што најави председателот на САД Доналд Трамп.
 
3. Дали ќе се ратификува Преспанскиот договор во Македонскиот и дали ќе биде одобрен од Грчкиот парламент?
 
 
 
4. Каков политички период предвидувате за власта и за опозицијата, односно што им предвидувате на Христијан Мицкоски и на Зоран Заев?
 
Заев потежок старт на 2019 посебно неповолен период од 4до 9 јануари 2019,оклу 20 и посебно неповолниот од 3 до 5 фебруари 2019.Можно е и проблем личен или на член од семејството.Кај Мицкоски обратна слика поповолен период до крајот на март ,а потоа проблеми да се консолидираат различните пристапи внапартиски.Првата недела од април негова лоша изјава или притисок на јавноста за
 
 
5. Што предвидувате за претседателските избори, кој ќе ги добие, ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ ?
 
Имам став за ова прашање но не би сакал да влијаам.
 
6. Дали мислите дека со претседателските ќе има и предвремени парламентарни избори?
 
Не треба непотребно да се трошат пари на избори,туку треба да има контролни механизми на компетитивност на пратениците,нешто како секој пратеник да има рејтинг ветено сработено.Денес со нетворк мрежите и посебно со г5 технологијата тоа е можно.Ја за ова пишував пред некоја година.Проверката на пратениците,градоначалниците треба да е квартална ,а послабите да им се даде можност да го подобрат рејтингот на кус период..Доколку не успеат треба заедно да соработуваат со следнит кандидат на листата,а тие до одстапат место.Доколку не може да се договорат за кус период.Доколку и едниот и другиот се жали ,граѓаните им го намалуваат рејтингот на сработеното се оди на наредниот кандидат.Но и граѓаните треба да имаат гласачки рејтинг.Денес ова не е теорија, а може да ја забрза економијата и донесување на одлуки од интерес на граѓаните.Блок чаин технологијата тука е пресудна.
 
7. Дали мислите дека Никола Груевски ќе биде екстрадиран од Унгарија во Македонија во 2019-та?
со пролетните месеци притисокот за негово враќање ќе се зголеми, а неповолен период за него е по 4 април.Куса е времето да се даде поквалитетна анализа.
 
8. Што ја очекува Македонија на економски план, дали се реални  очекувањата на премиерот Заев  дека 2019-та ќе има економски подем за земјата?
 
Добро е биде доколку проектираното се реализира.Лично мое мислење под 3.5 проценти раст со сите околности е лошо водена економија.
 
9. Соред вас дали 2019-та година земјава ја очекуваат природни непогоди?
10. Што предвидувате во однос на светските случувања, ќе има ли нешто изненадувачко на надворешен план?
 
Сериозна криза во светот 
април почеток на воени дејствија или зголемен тероризам како марс транзитира во овен.Неповолна е регијата на Блискиот исток и Украина ,а заради еклипсата треба да се очекува голем бунт или воени дејствија и во јужна америка.Таму имаме силен земјотрес на почетокот на годинава јануари -фебруари 2019 ,пред се периодот околу 4 и 12 јануари 2019.Потоа околу 26 јуни 2019 ,внимателно и со патувања околу 2 јули 2019 (можност за земјотрес сериозна воздушна несреќа) и повторно магнитуда поголема од 6.5 околу 9 јули 2019.Последниот неповолен период за јули се 15 и неделата по 29 јули 2019.
Трамп и путин 
 
Поволно за светот е продор на нови технологии и нивна секојдневна употреба,пред се т.н. паметен софтвер ,револуционерни открија во нано технологијата наномедецината,при крајот на годината тренд ќе бидат виртуални водители на метео прогноза или вести.Младите својата шанса да ја бараат во фебруари и после мај
 
5/02/2019  19:20 Марс Куџа во Овен-Меша 22/03/2019  10:35
22/03/2019  10:35 Марс Куџа во Бик-Вришаба 07/05/2019  02:25
07/05/2019  02:25 Марс Куџа во Близнаци-Митуна 22/06/2019  18:55
 
интервјуто е за новогодишните вести на Канал 5 
новинар Ана Торевски Митевски
ведска астрологија
Симеон  Атанасоски 2019