Matthias Schoenaerts белгиски актер во љубовна драма

Matthias Schoenaerts хороскопски знак Скорпија(Сонце,во близина и месечина) е роден на 8 декември 1977 во Белгија(Антверпен). Неговата 15 година е негово филмско деби(заедно со татко му)во филмот Daens (1992), кој беше номиниран за Оскар за најдобар странски филм.

Последно негово остварување „ Far from the Madding Crowd “ препорака за филм.

Интересно е да се спомене дека се запишал во филмско училиште, но како недоволно талентиран го напушта(го избркале). Доколку сте љубител на љубовна приказна од типот на „Гордост и предрасуди“ или „Бележница“ слободно може да го погледнете ова остварување..Може да Ви се допадне!

matthias shoenaerts vo siva kapa mala slika 300 pikseli

Матиас со Скорпионски  ненаметлива но цело време присутна емотивност , одигрува улога која ќе биде забележана од понежниот пол.Јупитер,марсСатурн и Раху по ред од Близнаци до Девица,а Марс би требало да прави паривартана јога.Планетата поврзана со актерството Венера во Д9 во свое седиште,додека во Д1 во спој со месечина и сонце во Скорпија.Венера го аспектира својот знак и во Д1 и во Д9.Наредниве 2-3 години би требало кариерата да му е во подем заради транзитот на Јупитер.

Поволниот транзит на јупитер оваа година му донесе и уште една впечатлива улога заедно со прославената Кејт Винслет(Titanic,Reader,Iris,Eternal sunshine and the spotless mind) во историска љубовна приказна „A little Chaos “ , која се одигрува во Версајскиот двор во времето на Луј 14.И ово филм заслужува да се погледне ,посебно доколку архитекурата ви е сегашна или идна професија.      

Неговата љубовна филмска трилогија може да ја завршиме со филмот Suite Française (ИМБ 6.9),тема- драматичната љубовна врска-Германски официр (Бруно) и французинка (Лусил) , која чекајќи го својот сопруг да се врати од разгорената  II светска војна во Европа , се заљубува во својот „непријател“ Бруно.Уште една добро одглумена улога ,по мој вкус послаба монтажа на филмот и некои ситници.Вреди да се погледне.