Метеролошка прогноза

При крај на 2010 за телевизија Алсат беше дадена прогноза од Симеон Атанасоски за какво врме не очекува во 2010. Цитирано „ Може да се очекува дека првата половина на јануари да има промена на времето од топло кон ладно.“ Беше даден 15 јануари како ден за заладување на температурите.Сите бевме сведоци на наглиот пад на температурите во цела Европа(па имаше и човечки жртви во некои земји),а и кај нас температурите се спуштија под нулата. Насловите како „Поларен студ во Македонија со ектремно ниски температури ,Се очекува нов студен бран, во Чешка температурата падна на минус 24“. Даденото предвидување беше со помош на ведската астрологија  и е реткост на нашиве простори да се даде метеролошка астро прогноза, која се покажа како точна.Како илустрација ,службите за метерологија во Македонија со најсоврмени инструменти и сателитска метеролошка анализа, после 3 недели на 23 јануари 2010, дадоа прогноза цитирам  „ќе смрзнуваме на минус тринаесет“-превземено од македонски веб страни.