двоношци четвороношци и рептилни знаци во зодијакот

двоношци

Митуна (Близнаци), Канија (Девица), Тула (Терезија-Вага), Кумба (Водолија) и првата половина на Данус (Стрелец)

четвороношци:

Меша (Овен Вришаба (Бик),  Симха (Лео), Првата половина на Макара (Јарец) и втората половина од Данус (Стрелец)

рептилни знаци во зодијакот

Вришчика(Скорпија) ,Мина(Риби),Карка(Рак) и втора половина од Макара (Јарец)