Предвидениот за 28 земјотрес коректен до ден,истовремено еруптира Попокатепетл

Уште едно предвидување за земјотрес точно во ден!
симеон астрологија мала слика
Се предвидуваше силен земјотрес за 28 март 2019
 
Земјотресот како што и се очекуваше (предвидуваше) точно до ден.Веста е објавена од повеќе извори,а порталот за геолошко истражување на САД и кинеската Ксинхуа со различни магнитуди .Силата на овој земјотрес епицентрално,прво се објави 6.5 Рихтер магнитуда , а подоцна се ревидира на 6.2 по Рихтер. Кинеската Ксинхуа излезе со поголема сила од 6.3 степени по рихтер.

извор на вест за земјотрес со натпис Русија земјотрес Magnituda 6.5

Локација на епицентарот е 296- тина километри од Петропавловск (Курилски острови) извор американскиот УСГС,во непосредна близина до Озерновскиј. Земјотресот се случи во 10.06 или 3:06 (ПДТ)часот во четвртокот на 28 март 2019.Се предвидуваше силен земјотрес од 6.5 на истиот ден уште пред три месеци.За среќа оваа област е ретко населена,па не се јавува за жртви. Длабочина околу 8 километри.
 
 
 
Истовремено вест на денот е:
 
Вулканот Попокатепетл во Мексико
со силна ерупција
од минатата ноќ.
 
Како беа најавени деновите за земјотреси,вулканската активност во изминатите недели,бележеше постепено зголемување,за да кога дојдоа земјотресните најавени денови силно еруптира.
     Бидејќи претходно имаше најава за негова засилена активност,мексиканските власти со соопштенија ,го зголемија нивото на претпазливост до населенито(објава за жолта фаза 3) ,за зголемена активност и интензитет.Имаше силно исфрлање на лава(снимено) ,забележано е излевање надоле по самата планина.Време на исфрлањето на магма е околу 19:48 часот(локално време),со извештај за голем облак од гас и пепел ,која се издигнала од 2.5 -3 км километри.
Јас во мојата астро мундана пракса имам предвидено неколку точни периоди(некои до ден ) на ерупција на вулкан.
    Ова е уште една потврда дека ведскиот Џотиш заслужува внимание од научната јавност ,за поголема добробит на целото население во Македонија и светот! вулкан Попокатепт со чад од лева страна