Неповолна недела за сообраќај возете внимателно

Нареднава недела од утре 10 март 2017 па до 16 март 2017 се неповолни денови за секаков вид на сообраќај.Посебно неповолен е периодот 11 кон 13 март заради влијанието на полната месечина , која е во спрег со сложена астрономска планетна статика. Неповолноста е поизразена за некои хороскопски знаци , а може да бидат погодени овен,риби,лав,девица,јарец и водолија.За сите се советува внимателност во сообраќај , а посебно за погоре спомнативе зодијачки знаци.
три автомобили во  директен судар
Оваа планетна неповолност е и на мундано поле,па се очекува силен земјотрес во светот со магнитуда поголема од 6.5 по рихтер ,а покрај тешки сообраќајни несреќи во светот ,можен е и авионски пад.Ова известување е да бидат заштитени лицата кои ќе бидат допрени од ова известување, а за сите е да медитираат свесност за заштита и мир кај сите живи битија.Ова неповолност се ублажува со благ пост , со донации во локален храм,црвен крст или хуманитарна организација ,како и добра воља кон сите битија. Доколку некој знае за таквата активност на хуманитарност , ваквата жртва е со многу мало влијание , а понекојпат и штетно.Само неразоткриената жртва кон сите живи битија во една инкарнација(раѓање) има најсилно влијание на промена на кармичките влијанија кои се стигнати за наплата во овој живот. 
 
Временски интервал во кој треба повнимателно да се движите во сообраќај
е во периодот  5:30-10:30 часот и по 15:30 до 20:30 часот.Во истиот период избегнете расправии со партнерот-ката.