Совети за проток на енергија

Совети за проток на енергија

Воздухот е еден од главните носител на сите добра па генерален совет е чисти и проветрени простории.Проветрете колку можете повеќе во тек на денот.Не пра вете го проветрувањето во време кога загаденоста е зголемена(автомоби ли,фабрики, и сл.

Храната која е непосветена е со слаб квалитет.
Храната која се готви кога сте нервозни е тивок отров-избегнете ја
Храната која ја приготвувате со милост и позитивност о Вас е лек и витално делува на членовите од семејството кои ја кнзумираат.

Влезот е најбитен и секојпат одржувјте го светол и чист
-без кондури пред него (ветер+етер=нег.мириси во домот)
-кревет поставен со главите блиску до ѕид ,правец на спиење на во однос на магнетните оски,
-детски кревет стабилен и од природни материјали,а воздухот несметано да кружи од сите страни.Не смее да има стари работи испод него.
-спална без електро уреди сите кои го одвлекуваат вниманието од основната цел одмор (бои на постелнина внимателно одбрани и секојпат изнесени на свеж воздух)
-материјалите кои се користат треба да бидат природни,но внимателно со употреба на метал,мермер,и ладни материјали.Доведуваат до стрес на деловно поле.Избегнувајте син теписон и црвени фотељи.Доведуваат до зголемен притисок и немир.

-слики,огледало,аквариум и сл внимателно за во спалниот простор.
-поставете воден елемент(фонтана,аквариум,водена скулптура,..)на своето вашето омилено место
-зад работната маса(биро) позади грбот на детето,да има пано,ѕид или преграда ,за да се зголеми неговата концентрација и подобро работи.
-во кујната внимателно употребувајте ја сината и црвената боја за елементите,ѕидот и сл.Ладните и топлите ел.уреди(апарати) не смеете да ги ставите еден спроти друг но и еден до друг –создава семеен неспокој и кавга

Без соодветна натална карта не можете да ги поправите некои недостатоци на енергија во просторот.Квалитетен совет може да добиете од ведски астролог(Џатака-индиска астрологија) и правило е да не давате информации предвреме за вашата состојба во домот или на личен план.За да му верувате на астрологот молчете и проверете го неговото знаење кога без да му кажете збор Ви лоцира настани од Вашето минато.Се што треба да му дадете како информација се податоци за Вашето раѓање ден месец и година,час на раѓање,како и место на раѓање.Доколку Вашиот час и минут е неточен астрологот ќе треба да го корегира,а како основ ќе бидат настаните кои нема да се поклопат со неговите пресметки.

Comments

Како делува Васту на село?

Дали можете да направите васту анализа на куќа или стан?Што е потребно да се превземе,за да се дојде до поволен простор за живеење во мало населено место-село?

како се корегира часот и минутот?

Што подразбира настаните кои нема да се поклопат со неговите пресметки.

vedska astrologija od vedik pro