Кишловски и Индиана

Филмскиот режисер Кристоф Кишловски и уметникот на поп артот Роберт Индиана се спојуваат преку  темата која ги прослави во светот-љубовта.Трилогијата за љубовта на Кишловски Сино,Бело и Црвено и обоената скулптура LOVE  (сино и црвено) ја пренесуваат својата порака и заслужуваат да се погледнат и споделат.

скулптура LOVE љубов на роберт индиана поп арт

сино бело и црвено постери од филмска трилогија на кишловски