Вулканска активност Мерапи Индонезија

активен е вулкан на планина Мерапи ИндонезијаСите летови се приземенети заради вулканска ерупција во Индонезијa. Патници кои требаа да отпатуваа за Сингапур,Куала Лумпур,Бали и Џакарта се со откажан лет односно нивните рути,се пренасочени кон побезбедни аеродромски летови.Повторно „главен актер“ е планината Мерапи односно исфрлање на лава и три километарски  рано наутро во 7:32 часот во петок 11 мај 2018.Аеродромот во Џоџакарта(Yogjakarta) е привемено затворен.14-тина летови на Гаруда Индонезија (Garuda Indonesia) се приземнети и немаат дозвола за предвидената авионска рута.Во 2010-та година истито вулкан еруптираше при што загина 347 лица.Само како потсетување дека при крајот на 2017 десетици илјадници патници , беа оневозможени за безбедно патување-летање од иста причина.

На овој сајт има предвидување точно во ден за активирање на вулкан објавено и јавно публикувано.

невобичаено вест за активирање на три вулкански ерупции

 

за љубителите на Џотишот:

Не помина ни ден од мојата најава за зголемена активност на тлото,а како последица е најновото известување за втора вулканската активност ,откако пред недела дена егзотичниот Хавајски остров беше вест на светските агенции по истекувањето на лава по населените мест близу островот. Во мојата астро пракса од 90-те до денес имам на неколку наврати дадено точна прогноза за активирање на вулкан(точна до ден) ,што е реткост во полето на мунданата астрологија.Овие предвидувања најчесто се поврзани со земјотресите ,а бидејќи и на овој план јас имам доста искуство во предвидени настани,може да се дадат некои постулати корисни за ведските астролози.Корисно е да се претпостават факторите кои се во спрег со силите на земјата и огнот(за вулканска) или за  земја и вода(земјотрес).Но погрешно е да се претпостави дека само овие татви влијаат на овие природни непогоди.Сите татви различно влијаат во различен дел од времето! Само една насока на размислување. Доколку земјата е под влијание на марс-куџа како каракатва активира или земјотрес или вулкан,доколу пак е под влијание на Шани (водата и воздухот во близина на планинските делови активираат земјотрес или вулкан).Овие фактори(променливи) некојпат едноставно се заклучуваат заради силната небесната статика во тој временски период ,,но некојпат кога се послаби планетните сили овие фактори преземаат резултанта на помалку влијателните грахи(планети) или елементи.

мала анализа на периодот на активација на вулканот на планината Мерапи

Оваа вулканска појава ,забележлива е во Д1 и Д9 картите преку кардиналните знаци.Во Д9 картата повеќе планети се во квадрат(сатурн,венера,марс,сонце,јупитер ,притиснати од кармичките јазли).Во д60 Џаимини аспектитего нагласуваат полето на симба,вришаба и тула-односно Шани и Шукра полиња.Во д30 најспорите грахи се во аспект на кендра поле ,со нагласено вакра на на Гуру и Шани.Бидејќи Сурја е во приближно рамнотежна деклинација ,силата се пренесува на вакра влијанието на Јупитер и Сатурн!

Д9 карта во Џотишот за активација на вулкан