Трет напад на свештеник во предвидуван период

Медан, Индонезија: Индонезиската полиција истражува осомничен за терористички напад од страна на напаѓач , кој се обидел со нож да атакува на еден свештеник за време на венчавка во неделната служба.Се испитува и неексплодирана ранец бомба,која најверојатно напаѓачот требал да ја активира на местото на настанот.За среќа немало сериозни повреди и жртви.
    Само свештеникот и напаѓачот се здобиле со полесни повреди.
-полицијата во градот Медан, северна Суматра-Индонезија има најголем муслиманско население во светот,а поголемата популација практикува добрососедски и умерен ислам.Но, дел од населението има препород во фундаментализам во текот на последните неколку години, инспириран од исламски милитантни групи како ISIS и Ал Каеда .напад на свештено лице во медан индонезија текст со слика

Comments

Во август имаше и два напада со смртни последици

на овој блог имаше дадени предвидувања во декември за ваквите настани 

извор на предвидување за напад на свештено лице објавен декември 2015

потврда текст со предвидување пред 7 месеци за атак на свештеник