пад на авион Ф18 на Швајцарското воздухопловство

За периодот по 29 август 2016 се предвидуваше авионски пад .Првиот ден од предвидувањето се јавува ,за пронајдени остатоци од борбениот авион F/A-18C на швајцарските воздухопловни сили ,кој исчезна во понеделникот на 29 август 2016.Швајцарското министерство за одбрана со изјава дека, воздухоловот бил лоциран од хеликоптер  , во близина на планинскиот премин Сустен-централна Швајцарија.Потрагата по евентуално преживеани ,со асистенција на алпинисти специјализирани за спасување. Предвидувањето за авионска несреќа е актуелно до 3 септември 2016 ,заради нагласената неповолност на огнениот елемент во астрологијата ,кој допринесува да се случат несреќи во авио сообраќајот.Овој аспект ,се поклопува и со близината на соларното затемнување во септември,па оттука можноста за несреќи е зголемена.Медитација за мир и заштита поврзана со вишите сили е најдобра за овој неповолен период.    
 
модел на авион ф18 кој изчезна во Швајцарски алпи