Предвидувани проблеми во воздушен сообраќај

Пад на неколку мали авиони само за 2-3 дена ,судар на два Ф18 и пад на Сухој 27 близу Москва говори за неповолноста на авио сообраќајот.предвидувано авионски проблеми за 11 јуни 2016
Во второто предвидување за периодот околу 11 јуни 2016 се соопшти за проблеми во воздушниот сообраќај.
Само како потврда на оваа вест е за неколку паѓања на малечки авиони само во САД,.Како посебнозабележана вест е и за судар на два амерички Ф-16 на небото во Јужна Каролина и еден руски Сухој 27 кој се урна близу Москва. И ова се случува за два дена во предвидуваниот период за воздушни проблеми.Подолу се дел од насловите на интернет порталите ,што само по себе говори за оваа неповолност која предизвика серија на инциденти.
 
наслови на вести за серија на воздушни несречи само за 2-3 дена