Предвидуван силен земјотрес на 13 август 2016

доказ за предвиден земјотрес точно во ден на 13 август 2016Уште еден предвиден земјотресен ден со силна магнитуда од 7.2 по Рихтер .Треба да се истакне дека точно е предвиден денот и силата , но не е дадена локацијата.Беше предвидуван 13 август 2016 и во истито ден светските портали па и кај нас се јавува за силно раздвижување во близина на Ванату и Нова Каледонија и кон западниот брег на Австралија. Ова е силен земјотрес ,пропратен со серија на земјотреси од 4.7 до 5.4 степени по рихтер.Стравувањето за цунами е повлечено.

силен земјотрес 7.2 по рихтер близу австралија