Тероризам во Париз преку 100 мртви земјотрес и Цунами во Јапан 7 рихтер

Атентати во Париз,земјотрес 7 рихтер во Јапан.Завршеток на втората предвидувана недела за тероризам и можни земјотреси во светот повторно со ударни вести. Скоро истовремено земјотрес во Јапан од 7 рихтерови степени и најaва за тцунами бран кој е последица на силниот земјотрес. Во Европа-Париз Франција ,голем тероризам и атентат на цивили ,со неколку експлозии на бомби,во кафуле близу фудбалски стадион, каде во тек бил пријателски натпревар Франција Германија.Неофицијално се споменуваат 60 тина жртви, за да околу 1 часот наутро ,бројката е за 100-тина погинати на концертот во Батаклан театарот .Бројката на заложници не е целосно позната.Франсоа Оланд председателот на Република Франција присуствувал на натпреварот,а по експлозиите е евакуиран со помош на службите за безбедност.наслов  бели букви "It is Horror" и слика на Париз со специјалци и полиција

Воведена е вонредна состојба. Нападите се случиле неколку минути по 21:00 ,но од друг извор се известува и за друг напад околу 22:40(локално) на 13 ноември 2015.До овој напис 1:35(14ноември2015) Париз е под силно обезбедување на специјалци ,војска и полиција. Овој напад е врз целото опшество-е изјава на Обама,а насловот на главната вест на светскиот порталот за најнови вести CNN Ова е хорор“ со слика на центарот на Париз по теористичките настани.Затворени граници на Франција покажуваат колку се сериозни овие неколку терористички напади.последната вест на Лондонски Гардијан е преку 158 загинати

Оваа неповолна недела за земјотрес,авионски пад и тероризам беше предвидувана скоро пре месец дена.објавена беше на сајтот за ведска астрологија asvedic и реобјавена на Facebook на мојот профил.Повеќето откажани летови можеби ја ублажија оваа исклучитлно неповолна недела на мундано поле во светот.предвидувањето за овие настани беа објавени пред скоро еден  месец. Спомнав дека треба да се донира свесност за мир и надминување на овој тежок период како во светот така и кај нас.Сочувство до семејствата на жртвите.

мапа на јапан и локација на земјотрес магнитуда 7 рихтер 13/11/2015

Comments

адреса и телефони на амбасада на република Македонија во Париз

Адреса и телефони на амбасадата на Република Македонија во Париз. 21, rue Sebastien Mercier 75015 Телефони:

331 45 77 89 63 

331 45 77 10 50 

331 45 77 85 77

331 45 77 10 73

нападнати места во Париз Франција тероризам

Нападнати места во Париз 1.Bataclan концерт место, 50 булеварот Волтер, 11-ти област - напади со огнено оружје,убивање на заложници 2.Ле Carillon и Le Petit Cambodge, 18 и 20 rue Alibert, 10 област - напад со огнено оружје 3.La Belle Equipe, 92 rue de Charonne, 11-ти област - напад со огнено оружје 4.Во близина на Стад де Франс, Сент Дени, северно од Париз - самоубиствен напад во близина на местото каде што се одигра фудбалски натпревар Франција против Германија и присуствувашефранцускиот председател Оланд

vedska astrologija od vedik pro