Тероризмот во светот како алатка на светскиот капитал

Објавено пред 5 години за тероризмот и светскиот капитал

За тероризмот веќе не треба посебно да се коментира - истиот станува моќно оружје на светскиот капитал. Тој е во функција на корекција на проектираната економска крива на најмоќните земји во светот, пред се на групата 7 (Г7). Ние како држава мора да научиме како се работи и се заработува во кризни услови за да не станеме целосно економски зависни од соседите во текот на периодот од 2010 до 2014 година и поради апатичност на населението да не знаеме како да дејствуваме - советува Атанасоски.

Тоа подразбира да формирањето на терористички групи(ќелии) како Ал Каеда, БокоХарам и ИСИС е последниот одговор, кога се нема договор помеѓу истокот и западот за владеење со нацртаната мапа на светот за 2020 или 2060.Всушност париските настани не се вовед на никаква светска војна туку промена на резултантата на сили која јас веќе ја нававив во телевизија алфа пред неколку години.Тоа е периодот после 2019 -2020 година каде планетатата Земја , а пред се регијата на Балканот„влегува“ во сериозни геополитички поместувања.За ова во некој  нареден период ќе следи подетална анализа.