Судар на два мали авиони на Аљаска

Авионска несреќа на Алјаска : 5 лица загинаа во воздухот судир село Јупик Ескимо во близина на реката Јукон

Пет лица загинале , кога два мали авиони се судриле во воздух на оддалечен дел на Аљаска, извор на вест ЦНН- полициска изјава Аљаска.Спомнати се само „непознати околности“ за настанот. Не се соопштени причини за несреќата ,која се случила на 600 километри западно од Енкориџ- изјава на Ален Кеницер -Федералната администрација за авијација на комуникациите. Несреќата се случила во средата на 31 август 2016 ,во областа на ридови и висока вегетација со надморска височина помеѓу 180-240 метри.

Авионска несреќа судар на два мали авиона Cessna 208 носел три лица Piper PA-18 двајца луѓе

аљаска планина и два авиони кои се судрија на 31 август