Соларното затемнување во 2017 повнимателно во периодов што следи

Планетните осцилации од тригон(трикона сектор) поминуваат на кендра поле(квадрат) што доведува до засилена небесна статика која на земјата ќе се одрази со сериозни патни несреќи,земјотреси и авионски пад.Ова предупредување е спомнато во медиумите при крајот на 2016 ,како и во почеток на 2017 година. Ваквата неповолност предизвикана од засилената небесната статика, треба да се превенира во периодот предходно ,па се советува благ пост, ситна донација и посета на локален духовен храм ,медитација за мир и сл.Изразете почит кон постарите и не расправајте за минати случувања кои можат да доведат до импулсивни емотивни изливи на бес и непромисленост.

Доколку по ведска астрологија сте родени во знакот на Данус(стрелец),митуна(близнаци),макара(јарец) ,симба(лав),карка(рак) или канија(терезија) се советува да избегнете патување и избрзани непромислени промени на планирани активности.

Посебно бидете внимателни во деновите:

19-21 јули 2017 силен земјотрес поголем од 6.3 рихтер

23-27 јули2017 силен земјотрес поголем од 6.5 рихтер

2 август 2017 сатурн со месечина кендра и кона поле зафатени со осцилации од грахите куџа,сурја,буда и раху -повторно силен земјотрес во светот овие два периоди неповолни во сообраќај а од 22 јули до 27 јули 2017 можен авионски пад или сериозен инцидент во авионскиот транспорт. Овие периоди бидете повнимателни и во сообраќај,бидете потоларантни избегнувајте метежи и планирајте одмори ако патувате на подолги релации.

16 август 2017 силен земјотрес,патни несреќи 

20 до 24 август 2017 силен земјотрес магнитуда преку 6.7 по рихтер .Во овој период можен авионски пад или сериозни нарушувања на воздушниот простор.Се советува посебна претпазливост при патување и избегнување на метежи и гужви максимално е невниманието кај некои родени заради соларното затемнување.

Comments

еден од најсилните земјотреси во првата половина од 2017

командорски острови 7.7 по рихтер земјотресна мапаЕден од најсилните земјотреси во првата половина од годинава 7.7 по рихтер ,што говори само за себе колку е нагласена небесната статика која се предвидуваше .Втор земјотрес со сила од 6.4 по рихтер на спротивниот дел од светот близу Camana, Peru споредено е како „благо“ занишување на тлото.Годинава на 22 јануари имавме 7.9 рихтереови во Panguna, Papua Нова Гвинеја .