Настаните од 24 декември 2012 беа предвидени од Симеон Атанасоски во Република

1 предвидување За настаните во и пред собранието на РМ  на 24 декември 2012 не треба посебен коментар

2 предвидување  паѓање на 2 авиона во ист ден Фокер 100 и Антонов (25декември 2012)

потврда-за-предвидување-авионски-пад-24-декември-2012

3 предвидување  Беше спомнато за заработка на берзите ,а порастот на Dow Jones индексот после декември 2012 говори сам за себе.Погледнете ја црната стрелка(декември 2012) и споредете ја со левиот дел(месеци,па и години предходно.Порастот е очигледен и не е потребен посебен коментар

24-декември-одразување-на-дау-џонс-индекс