Слаб земјотрес во околината на Скопје

Слаб земјотрес околу 3.1 степен по рихтер почувствуван источно од Скопје во близина на село Марино, спрема Европскиот центар за сеизмологија.Претходниот ден околу 18 часот беше почувствуван исто така слаб земјотрес со сила од 2.7 степени по рихтеровата скала. 

слаб земјотрес мапа на скопје источно кон марино
Големината Магнитуда 3,1
Регион Република МАКЕДОНИЈА
Датум на време 7/Ноември/2013 18:01:55.0 ЛМТ
Локација 41,96 N; 21,60 Е
Длабочина 2 километри
 
Најблиско растојание на 15-16 километар источно од 
скопје,Република Македонија
 
слаб земјотрес скопје и мапа за земјотрес на 6 и 7 ноември 2013
AttachmentSize
zemjotres_skopje_7-noemvri-2013-golema.jpg82.48 KB
marino-slab-zemjotres-3rihter-7-noemvri-2013-golema.jpg123.62 KB
slab_zemjotres_skopsko_2013noemvri.txt990 bytes
zemjotres-7-noevri-2013-skopsko.jpg160.78 KB