Welcome, %1$s. Please login or register.
February 18, 2019, 09:30:39 AM
: SMF - Just Installed!

+  Vedska Astrologija Vaastu Forum
|-+  Васту Шастра
| |-+  Ориентација зашто?
| | |-+  Ориентација север
« previous next »
: [1]
: Ориентација север  ( 1602 )
Simeon
Administrator
Newbie
*****
: 23


« : May 07, 2014, 03:05:50 PM »

 Северна ориентација е поврзана со Кубера(заштитник на богатството),па доколку имате слободен простор со пранична енергија од Северната страна ,може да се надевате на просперитет во животот.Ова е во зависност и од наталниот хороскоп и доколку имате поволно решен простор во домот(плацот),а нема спрег со планетното влијание во Вашиот хороскоп богатството и среќата ќе ве следи.Дел од пресметките за богатство во наталната карта се објавени на  http://asvedic.com/jogada-bogatsvo-uspeh-slava-vo-natalnata-karta и се изготвуваат за оние кои сакаат да ја подобрат својата материјална позиција и среќа.Но,тоа не е доволно!Потребно е да се изработи и Васту анализа на просторот во кој живеете,а со акцент,на одбиената светлост ,како и влијанието на соларната,лунарната и космичката вибрација во домот.Северот по Васту во комбинација со џотиш е поврзан со Меркур и северо-западот со Месечина и заедно со Јупитер и Кету кои владеат со Северо истокот се главните извори на среќа и богатство.Затоа симболот на Вашето верување(крст,икона,јантра...),доколку е ставен во источниот односно северо источниот дел ја зголемува успешноста во Вашиот живот.Аналогијата е Гуру(Јупитер-учител свештеник владее со северо исток) е поволен и дава просперитет.но доколколку Јупитер е слаб или ослабен во наталната карта,доколку трпи јути(аспекти) од спротивставени планетни вибрации,тој треба да се зајакне со одредени мерки па и ритуали.Доколку местото има настани со неповолна семејна историја(делби,кражби,насилства,итн) истото треба да се прочисти од кфалификувано лице кое знае што,како и кога
да го доведе во енергетски баланс.
« : May 07, 2014, 03:56:10 PM Simeon »
: [1]  
« previous next »
:  Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!