Симеон Атанасоски спирит фестивал

1.Симеон слика мала во прилог(атачмент)
симеон атанасоски слика за првиот фестивал за духовност
 2.лого
 
 3-НАСЛОВ НА ТЕМАТА
-Ведска астрологија-мапа на животот
 
 4-краток опис на темата
 
Темата го обработува предиктивниот дел во ведската астрологија попозната како Џотиш.Дава насоки за размислување и одговори на прашањата што е животот,какво е влијание на небесните светла(тела) врз живите битија,пред се кон човекот и дали може да се промени судбината.Кармата е составен дел од ведската астрологија,оттука ќе се потикне дискусија на релација слободната воља и кармичките закони врз поединецот.
 
подтеми работилница:(дополнување на темата) 
 
-Ведска Астрологија-Џотиш-Карма
-Предиктивна астрологија -Детерминираност во ведската астрологија и како да ја промените
Вашата иднина
-Кармички јазли во Ведската астрологија
-Превенција во Ведската Астрологија
-Васту Шастра-наука за просторот
-Прашна-добивање одговор на поставено прашање
-Нимита-предзнаци
 
 
5-Симеон Атанасоски е промотор на Ведската Астрологија во Република Македонија па и
пошироко.Познат е по неговите астролошки предвидувања за светот и за Република

Македонија од почеток на 90-те до денес.

Се јавува како уредник за списанија и магазини на граничните подрачја на науката Универзум(прв магазин во Република Македонија за астрологија и хороскоп 1993година,Годишен Хороскоп,Астро Жена,а препознатлив е по објавени предвидувања во публикациите Македонско Време,Дневник,Зум,Вечер,Време,естрадниот магазин Ина,Вип Гала,М-Експрес(итн.).Пионер е во Република Македонија и Балканот во полето на електронските публикации и веб просторот 1996 и 1997 веб страни за астрологија,кои се меѓу првите на Балканот за астрологија,а со посебен акцент на Ведската Астрологија.

 
За неговите предвидувања пишувано е и надвор од Република Македонија на Балканот па и во светот.Континуирано е присутен на тв медиумите МРТВ 1 и 2,некогашната А1,Сител,Телма,Алфа,Канал 5,Скај Тв,Наша ТВ,Алсат и др.Учествувал на повеќе трибини и
предавања поврзани со Астрологија и граничните науки.
 
6-линк од фејсбук
http://www.facebook.com/astrologsimeon
 
линк од твитер
http://twitter.com/asvedic
 
линк од лични астролошки страни
http://www.asvedic.com/
http://www.logija.com/
 
 
AttachmentSize
simeon_atanasoski_mala_slika.jpg925.81 KB
simeon_atanasoski_2012.jpg681.13 KB
simeon2.jpg922.47 KB
logo2_predlog.png16.01 KB

Comments

Во наредните постирање ќе се

Во наредните постирање ќе се објават делови од предавањето со фотографии кои беа презентирани на самото предавање.Воедно ова е моја благодарност до организаторите за поканата,за ова респективно дружење и голема посетеност и дружење кое е ретко на овие простори.