Силен земјотрес 6.8 рихтерови Јонско Море, јужна Грција

 
Очекуван земјотресен период ,предвидуван во декември 2017 објавен и во видео прилог каква година не очекува во светот.истиот се осети и во Македонија и во Албанија.
Магнитуда од 6.8 рихтерови во Јонското море ,а забележано време е 22:54:51(UTC) извор ЕМСЦ.со плави букви напис земјотрес 6.8 рихтер и мапа на грција mouzaki
 
Истатa потврда е и од USGS со M 6.8 и локација 33км југо западно од  Mouzaki,Грција или локација 37.505°N 20.563°E и длабочина 14 километар
Претходно на 22 октомври 2018, имаше три силни земјотреси со магнитуда  6.5 / 6.6 / и 6.8 степени по Рихтер во близина на  Port Hardy, Canada ,на 16 октомври 2 земјотреси  по 6.3 односно 6.4 рихтерови ,а од 10 до 13 октомври имаше 4 силни земјотреси од 6 до 7 степени.Комплетна слика за месецов се само два дена пред да почне октомври 2 силни 6.7 и 7.5 степени по рихтер.
 
До крајот на месецов се очекува уште најмалку еден силен земјотрес со магнитуда поголема од 6.3 рихтерови ,а брза проценка е околу последниот ден од месец октомври и првите 2-3 дена од ноември 2018.
Исто така околу младата месечина на 7 ноември 2018 силен се очекува силен земјотрес во светот и известување на светските тв агенции и интернет портали.

Comments

Предвидувани двата периоди за силни земјотреси во светот

...пред 2 недели се предвидуваше силен земјотрес околу 7 ноември 2018 и само како потврда е силен земјотрес со магнитуда од 6.8 степени по рихтер(119km северо западно од Olonkinbyen, Svalbard-близу Исланд. „ Ова не е некое издвоено предвидување и „иако“ е прецизно, не заслужува посебно внимание.Сепак се забележува да остане во фолдерот на предвидувани настани во 2018.Треба да се спомне дека тоа се најмалку две коректни предвидувања, доколку се потенцира дека даден е период на силни земјотреси ,како и магнитудите. Најпрво при крајот на месец октомври како што се предвидуваше имаше земјотрес околу 6.3 по рихтер,а најново известување е горе спомнатиот од 6.8 степени кој е во поретката група.Претходно се тресеше и во Закинтос и Грција,Романија,, 

цитирам : „До крајот на месецов се очекува уште најмалку еден силен земјотрес со магнитуда поголема од 6.3 рихтерови ,а брза проценка е околу последниот ден од месец октомври и првите 2-3 дена од ноември 2018. Исто така околу младата месечина на 7 ноември 2018 силен се очекува силен земјотрес во светот и известување на светските тв агенции и интернет портали“ линк со интегрален текст со даденото предвидување 

потврда од USGS

октомври и ноември силни земјотреси со магнитуда