Земјотрес во крајбрежјето на Панама 6.8 рихтер

Земјотрес 6.8 рихтер,го стресе крајбрежјето на Панама.Епицентарот на земјотресот бил на околу 130 км јужно од градот Давид на утро на 13 мај 2014.Ова неповолно влијание на земјиното тло е очекувано(астролошки),бидејќи истото е во близна на полната месечина и пред се опозицијата сонце-сатурн,а во средните точки на мерку венера.За овие денови(од 13 до16) е можно раздвижување на тектониката во повеќе делови од светот,а само како можност иранското плато ,индо-пакистан и јапан се со нагласено влијание и можни се земјотреси поголеми од 6.5 рихтер.Овие денови се неповолни и за воздухопловниот сообраќај и можна е неповолност во авио собраќајот.

Comments

две авионски несреќи во Англија

мала потврда на предвидувањето за авионски незгоди.Во англија пад на 2 мали авиони .И земјотрс блиску до Јапан од 6.5 рихтер

земјотрес ви микронезија близу Јапан

потврда за две авио несреќи англија

потврда на авионска несреќа во Лаос АН 74-300

авионска несреќа 
 
Министерството за надворешни работи Тајланд  известува (ББЦ и ЦНН) дека бил информиран од страна на владата на Лаос "дека авионот AN74-300  се урнал во 06:15 (00:15 БСТ во петок). 
БСТ(british sumer time).Aвионot со 14 патници, меѓу кои и министерот за одбрана, се урнаl во северниот дел на земјата (Југоисточна Азија)
Се смета дека авионот влегол во провинцијата Xiangkhouang, скоро 500 километри (311 милји) од главниот град Виентиан од каде полетал. Ова беше предвидувано уште на 12 мај во меѓународен форум за астрологија,а истото е објавено и на овој блог напис за земјотрес и можна авионска несреќа.