Роухани Хасан спроти Обама Барак историски телефонски разговор прв по 30 години

Поважни политички настани во 2013

Светските настани(на годишно ниво во 2013) секако го одбележуваат и телефонскиот разговор Обама-Роухани.Од јунскиот текст за наталната карта на председателот на Иран Роухани Хасан беше предупредено за можен нестабилен и беа навести некои денови.Беше спомнат 3 ноември 2013 како неповолен.Истиот се поклопи со протестите во Иран скоро во истиот предвидуван ден.

цитирам:
„ пред се 3ноември 2013 е опасен период за него.Извесни се проблеми во неговото работење,а нема да изненади и силен притисок од западот односно соседите,заради внатрешни случувања во земјата“
Роухани Хасан во профил
 
Внатрешни случувања во земјата се масовните протести и палење на американски знамиња, со пароли Смрт на Америка“ и “Смрт на Израел“,како одговор на доближувањето на новиот Ирански председател до политиката на САД.За првпат откако е на власт,ова се отворени протести каде конзервативните Иранци, негодуваат за неговата политика на приближување кон Западот,а пред се настаните по „затоплување“ на односите САД (телефонски разговор со председателот на САД - Барак Обама прв после 30 години).Овие протести покажуваат дека конзервативните сили,нема лесно да дозволат да им се случат политичко воени сценарија,како на некои држави во регионот.Интересно е да се анализира фактот дека во изминатите години сите земји во најблиското Иранско соседство беа во сериозна воена напнатост и внатрешен конфликт.Заканите пак кон Иран кои датираат одма по променатта на владеењето на шахот Реза Пахлави и доагање на ајатолахот Хомени ,останаа само како психолошка војна на едната односно другата страна.
 
Хасан роухани орел или гулаб ?
 
Брза астролошка анализа за пролетта 2014 :
Сонце транзит Сатурн,северен јазел и марс,тригон меркур и  јупитер,квадрат Венера
Опозицијата на неговата Сурја накшатра Вишака(Гуру) во пред пролетниот период повторно има неповолни вибрации кои ќе се почувствуваат на внатрешен план.Тоа подразбира неповолен период и деновите околу 1 март 2014 и 18 до 24март 2014 ќе бидат со насловни вести за Иран.Во зависност од нив следат важни случувања на политички план во Иран и регионот.
 
AttachmentSize
iran-rouhani-mundano-pole.jpg49.58 KB
orel-ili-gulab-hawk-or-dove.jpg177.72 KB
iran-masovi-protesti-mundano-pole.jpg123.56 KB
iran-protesti-zelen-boja-na-prst-mundano-pole.jpg102.41 KB