Професија и зодијакот

 Професијата кај хороскопските знаци во зодијакот

Силно поставена планета во наталната карта и профеија

сонце-медецина,патник-трговија,комерција,фармација-лекови,полиција,политика,

,војска,политика-мин. за eкономија,шумарство,раководни професии -совет менаџмент

 

месечина- пред се трговија и менаџирање, рудни богатства,ретки минерали,трговија со течности алкохол или природни напитовци во зависност од аспекти одел за царина,рибници,работа на брод и земјоделие(агрономи) стручни лица хотелиери,работа поврзана со облека(трговија,перење, и сл.)

 

марс адвокати и правници,војни лица,месари,машински инженери.обработка на дрво,метал и сл,дентист и понекојпат фотографи-сниматели,работи поврзани со

пламен(заварувач,котлар,),огон и с.

 

меркур :писатели,новинари, автори,веб дизајнери,печатари,издава чи,астролози, и со сите видови комуникации-поштански работници, трг.патници, секретари, и сл

 

јупитер: пред се предавачи и учители,идни професори- дипломати, лекари,социјални работници,советници,народни преставници (парламентарци,одборници и сл),судии,продавање на ткаенини и бакали(секаква роба),пазарџии,работа поврзана со тутунска индустрија,се јавуваат и поврзани со порески ситем,државни трезори, и надворешни преставништва на фирми

 

венера продавање на фина(скапа) облека,мириси,ленени платна,драперии и штофофи,фабрики за текстилно производство,од уметност поврзани се со сликарство,висока мода (модеи,манекени) и архитектура,како и глумци пејачи и професии поврзани со 

медиуми,поети,сценаристи,драматурзи и сл.со силен марс се јавува професија со скапоцени камења,трговија со злато и префинети метали,автомобили и расни животни(коњи,птици,кучиња,мачки) Доколку се поврзани со политика даваат работа во министерство за 

урбанизам-градежништво,култура и трговија.

 

сатурн општи професии работници,трговија со недвижен имот,продавање на градежен материја(песок,чакал.цемент..)дрвени изработки(граѓа,мебел и сл.)

работа со машини дрводелци,металостругари,работа на платформи и бродови,минери и рудари(геолози),трговија на помодни материјали како и трговија со метални изработки и се она што е под земја

(плодови,руди,води и сл)

 

раху: ретки професии,обезбедување,штитење,истражување(наука-генетика,нуклеарна физика,медецина- квантна физика,микробиологија ,генетика,нано технологија

 

кету: архива,базари и сајмишта,социјална работа,дренажи и одводи(канализација),треба да внимаваат да не влезат во судир со закон заради криминални дејства и шпекулации

 

 

Comments

генерација 1996

Сатурн во Риби
Јупитер во Јарец
кармичка оска лав-водолија
 
За секој месец (генерација 1996)потенцијалот е на различни професии,но се наметнуваат,правото,политичките студии,економија,транспорт,туризам и заради јупитер во јарец земјоделство и шумарство,а сатурн во хороскопскиот знак на Риби( Мина) психологија,медецина и евентуално маркетинг и економија.Но ова зависи од денот и часот на раѓање,бидејќи најважна е планетната поставеност во целиот живот преку изборот на професија.Кармичката оска Лав Водолија покажува на силни релации со таткова карма и можност за избор на слична професија.Не треба да се заборави дека овие генерации ќе управуваат со нано технологија и ќе конкурираат за работа во периодот 2018-2020.Сатурн во истиот период создава силно влијание во полето на Скорпија и Стрелец,па отуука по индиска астрологија најголем успех односно проблеми ќе бидат за родените со сонце подзнак или месечина во Стрелец.Наталната карта покажува дали како ќе се одвива Вашиот професионален живот во периодот после 2018.