Аспект Сатурн во Скорпија и Јупитер со Раху во Лав

Двете затемнувања годинава (2016) и влијанието на Сатурн во Скорпија(марсово поле) и Јупитер и Раху во Лав ,а аспектирано хороскопското поле на Меша(Овен повторно марсово поле) ,што може да доведе до болести предизвикани од нехигиена(чума,свински или птичји грип) пред се на преносители-заразени животни,глувци,болви и лица кои транзитираат од воени региони.Овој аспект се активира пред пролетта 2016 и незгоден е по август - октомври 2016.
затемнувања во 2016 мапи југ оисток на африка и индија кина индонезија
Оваа 2016 година треба да се внимава од епидемија(пандемија) која доаѓа од источните и јужните делови на светот.Пред се заради затемнувањето на југоисточна Африка(држави под Екваторот,пред се Централна Афричка Република,Уганда,Конго,танзанија,Руанда,Мозамбик до потегот кон Мадагаскар) и делови од Азија(Индија преку Тајланд и Виетнам потег до Филипините и Кина пред се) треба да се следи.Секако дека војната во Сирија може да биде и извор на преносливи болести , па граѓаните на Република Македонија треба да дадат подршка ,соодветните служби брзо да реагираат, за вакцинација на животните и превентивните мерки со лицата кои транзитираат во Македонија.Евентуално соодветните служби да имаат подготвени апликации до меѓународни организации кои даваат подршка како материјална така и логистика.Ние сме далеку од овие затемнувања, но сепак денеска, Светот е комуникациски поврзан , па не е на одмет претпазливост и превенција.