Пресинг специјална новогодишна емисија за астрологија

8.3 по рихтер најсилен земјотрес во 2013Во емисијата Пресинг на телевизија Алфа,која се пренесуваше во живо- декември 2012 на тема што не очекува во 2013,дадов предвидување за најсилен земјотрес кој сигурно ќе се случи во мај 2013 во светот ,а регионот на индонезија е  посочен како можна локација.
Се Цитирам:
„Всушност тука околу мај еве да спомнам на мундан план во светот,ќе се случат настани кои се сложени во смисла  тука е силен земјотрес во светот 7 преку рихтер,може да биде во регионот на индонезија на пример,е сега за регионот се оградувам од прецизна анализа,а од искуство знам дека тогаш е сигурен земјотрес,говорам за земјотреси кои се преку 6.5 до 7 по рихтер....“
Предвидувањето апроксимативно е коректно бидејќи во месец мај имаме раздвиженост на филипинската тектонска плоча(близу индонезија) и најсилен земјотрес во 2013 магнитуда од  8.3 рихтер и втор земјотрес исто околу овој посочен регион со сила од 7.4 степени по рихтеровата скала.Земјотресот од 8.3 рихтерови е со последна црта на меркалиевата скала од 12,тоа е воедно најсилниот земјотрес во светот за 2013 .Сеизмолозите треба да нотираат само како споредба за месец мај 2012, најсилен земјотрес се случи во аргентина (6.7 рихтер) и бугарија 5.6 рихтер.

симеон атанасоски со санта аргирова пресинг алфа тв