Предвидена ерупција на Вулкан

Ерупција на вулкан се предвидуваше за 11 јуни 2016 ,а потврда за прецизноста на информацијата е Ерупцијата на вулканот Булусан(Филипини) пропратен со 100 мали земјотреси како последица на силната ерупција и пепел исфрлена на 2 км над вулканот.Потврда за објавеното предвидување при крајот на 2015 ,говори само за себе и не треба посебен коментар.

доказ-за-предвидување-на-вулканска-ерупција--од-астролог-Симеон

 

 

 

објавено на ЦНН за ерупција на Булусан на 10 јуни 2016

објавен наслов на ЦНН за Вулканска активност Булусан Филипини