Пад на 2 мали авиони во предвидуваните денови

Авионски падови во Хонолулу

мапа со локација на падот на авион во Кауаи

Во текстот објавен на 19 мај 2016 се предвидуваше можен авионски пад за периодот од 21 до 24 мај.Новинскиот портал за брзи информации и вести и еден од најпознатите во светот CNN известува за две авионски несреќи со смртни последици во предвидуваниот период.Несреќите се случија на 23 мај 2016 (понеделник okolu 9:30 наутро) , на две различни ликации на Хаваи.

Едната несреќа беше во близина на аеродромот Порт Ален (Кауаи) (9 и 30 наутро0 каде починале 5 лица,додека вториот инцидент беше близу островот Охау близу меѓународниот аеродром ,но надвор од пистата.Иако се работи за мали авиони ,ова предвидување треба да се третира соодветно, бидејќи се случуваат 2 пада во дадениот период.Едниот авион беше од типот Цесна 182 Х изјава на потпаролот Јан Грегор на авионската асоцијација ФАА.

 наслов од ЦНН за два авионски пада во Хонолулу