Предвидување за тероризам во САД пред 11 месеци

14 ноември 2017 околу 7:52 наутро до 8:37
Основно училиште Rancho Tehama ,Калифорнија
 
Ова злосторство во САД е објавено скоро една година порано , каде е даден периодот октомври-ноември 2017 за насилни настани во САД.Како издвоен период кој се предвидуваше е дадена актуелна недела , од 13 до 20 ноември 2017 за кога се предвидуваше тероризам во САД .Ова злосторство е само потврда на даденото предвидувањедоказ за пукањето во САд објавенп пред 11 месеци пишува 13-20 ноември терор во САД
 
Пет лица и напаѓачот загинаа, а две деца биле повредени во пукањето во северна Калифорнија во вторникот 14 ноември 2017.Претходно убиецот ,Кевин Џонсон ,пукал и ја убил својата сопруга во нивниот дом во Техама. Продолжетокот на оваа драма и акт на терор е во основното училиште во Техома ,каде се убиени пет лица ,а најмалку десет завршија во локалната болница.Шестата жртва е самиот Кевин Џонсон.За среќа и присебноста на вработените непосредно по првиот истрел,вратите се заклучиле ,па избегната била опасноста за поголем број на жртви.По извештајот од страна на полицијата целите биле ликвидирани по случајност на присуство или „неселективно“.Едно дете било застрелано во основното училиште,кое случајно се нашло во камион со една жена.Жената исто така била погодена.
Новинските Известувања говорат, дека напаѓачот Кевин делувал во афект ,а во еден момент,со украдено возило (камион-пикап) и вооружен се упатил кон училиштето.Претходно го убил неговиот сосед,кој бил сопственик на камионот.Тој бил вооружен со два пиштола и полуавтоматска пушка.Напаѓачот е убиен од страна на полицијата.Сите деца се безбедни и вон животна загрозеност.пукање близу училиште прегратка на две жени
 
Астролошки елементи за „брза анализа“ се куџа-буда паривартана јога која дава правец на почеток на злосторството под, влијание на насилниот Марс и Меша полето(Ашвини),за да заврши во Вришчика која повторно е под влијание на Марс и Кету.Можеби јупитер,венера-сонце во Терезија во Д1 ја намалиле можноста смртно да страдаат деца.Овие три каракатви(деца,жена,политика-политичар) е „опколено“ од паривартана јога.Кармичките јазли се во функција на затемнувањето ,кое оваа година ги погоди САД, а покрај неколку сериозни несреќи на мундано поле-урагани,поплави,пожари,сексуални скандали и опадната поуларност на политичари и глумци ,ова влијание на неколку пати посебно во предвидуваниот есенски период однесе повеќе жртви.