Предвидувани настани во 2015

авионска несреќа франција на германски авион Џерманвингс  и слика на ударотПредвидени настани 2015 Свет 2015 Париските терористички акции Паѓање на авионот на Џерманвингс Железничка несреќа во Германија Соборување на рускиот Ербас Непалскиот земјотресрударска несреќа Tурција
Македонија 2015 аферата прислушување ,спомнати афери од изминатиот период
кризата дека ќе заврши во мај со неколку остри денови 
денови на сообраќајни несреќи
 
Редовно пред крај на годината се бележат астролошките предвидувања.Најмалку 3 настани кои беа во топ 10 вести во Светот за 2015 беа предвидени и јавно објавени предходно на оваа веб страна и на мојот Фејсбук профилот.predviduvani nastani 2015 slika na simeon paris malata princeza
 
 
 
цитирам „терористички акт кој може да ја преокупира светската јавност“ 
 
Ова предвидување беше топ тема како на социјалните мрежи во Македонија и на дел од нив во странство.Даден период за настанот од 5-13 ноември 2015 и сите бевме сведоци на случувањата во Париз на 13 ноември 2015.
Ова беше објавено и на мојата веб страна и на ФБ.Всушност тука беа дадени две предвидувања,односно силен земјотрес околу 7 по рихтер. И ова предвидување е коректно доколку се земе редок и силен земјотрес во јапан од 7 степени по рихтер 
 
кое покрај материјални штети предизвика и благо цунами.
„Донирајте свесност да овој неповолен ефект се ублажи“ се мои зборови кои покажуваа колку се сериозни овие настани за светот!
 
2.Четири силни земјотреси во чилеанскиот крајбрежен град Кокимбо за само неколку дена разлика само покажаа дека ведската астрологија има формули со кои се изнаоѓаат најсилните земјотреси во светот. Во дадената недела за земјотреси во светот.
 
 
 
Ова предвидување јасно беше соопштено на канал 5 декември 2014 пред сама Нова Година.Предвидував авионски пад во Европа, а беа дадени и неповолните денови.Ова е ретко предвидување во мунданата астрологија во светски рамки!
 
4.покрај предвидувањето за авионски пад ,беше нагласено дека следат силни земјотреси во април и мај и беа дадени деновите на најсилните земјотреси кои треба да следат.
 
5. Кризата која ја зафати Македонија со со аферата прислушкување беше дадена уште во декември 2014,a на новинарските прашања , како ќе заврши беше кажано дека ќе заврши до крајот на мај ,но дека има неколку остри денови.Дополнително не се коментираше бидејќи веста беше објавена уште во декември 2014 , а настаните до мај беа покриени со предвидувања.Настаните во Куманово се вклопуваат и во овие предвидувања,за да после овие настани кризата во Македонија се смири.
 
6.Раѓање на правнука Шарлот Елизабет Дајана на кралицата Елизабета ,беше предвидувано во наталната карта на нејзиниот постар брат Џорџ Александар Луис.Иако ова предвидување не е дадено најпрецизно очекува и предвидување на дадена година може да се третира како интересна вест од областа на астрологијата.Ова предвидување беше дадено со брза метода и немаше прецизна анализа.
 
 
 
на 9 мај 2015 имаше пад на авион аирбус А400 кој падна во Шпанија.на 16 мај имаше пад на авион во Литваниа ,но за среќа со незначителни жртви.Се предвидуваа 2 авионски пада на тлото на Европа и во месец мај .Сепак треба да се потенцира дека моето дадено предвидување  делумно се исполни.Односно имаше два авионски пада во Европа и најмалку едно кое среќно заврши,но за среќа ,не со размер како претходното предвидување на големата авионска несреќа на Џемранвингс.Во мај жртвите во авионска несреќа поголем дел беа од овие 2 авионски несреќи во Европа.
 
Треба да се спомне дека повторно за два дена задоцни даденото предвидување за авионска несреќа објавено за месец мај 2015.истото се случи на 20 мај 2015.Моето предвидување беше околу 18 мај 2015.
 
за мај беше спомнат земјотрес преку 6.5 по рихтер и во предвидуваниот период имавме 2 земјотреси на 19 и 20 мај 2015 од 6.7 и 6.8 по рихтер.така и ова дадено предвидување задоволува ден и сила на магнитуда.
 
Железничка несреќа припаѓа на ретка група на предвидувања па треба да се потенцира моето успешно предвидување за железничка несреќа zeleznicka nesrekja germanija pruga i cisternaкоја се случи во германија 16 мај2015, каде имаше двајца загинати и 45 повредени лица. Ова предвидување јас претходно го објавив на ФБ и на мојата веб страна,каде недвосмислено е потенциран датумот околу 17-18 мај 2015 и настанот.Всушност целото предвидување треба посебна да се објави ,бидејќи беше спомнато превртување на превозно средство кое транспортира опасни или отровни материи ,а железничката несреќа била предизвикана од таков товарен камион-цистерна , која била влечена повеќе метри пред да се преврти возот.
 
треба да се спомне и дека на 20 мај 2015 имаше несреќа во рудник во Турција,каде едно лице почина.Во мојот текст за мај беше предвидувана несреќа во рудник и беше спомнат период околу 17-18мај. 
 
цитирам:
 
„ Во светот околу 17 и 18 мај 2015 ,ќе има известување за тешки и ретки сообраќајни несреќи(можно и железнички сообраќај ,планетата со железничкиот транспорт Сатурн,е во опозиција на сонце,марс.меркур и месечина.Бидејќи Сатурн е во знакот на Скорпија која владее со отровите и хемикалиите,нема да биде никакво изненадување превртување на превозно средство кое транспортира отровни или опасни материјали!Надзорните органи во рудниците за овој период да бидат мобилни и повнимателни и да не ризикуваат со престој и работа, доколку нивото на метан или опасни гасови е над дозволени граници.Можна е несреќа во рудник.Зголемена внимателност доколку има недефинирани водни жили и некомпактен материјал за ископ , кој треба соодветно да биде обезбеден од евентуален одрон.“
 
 

ostatoci od ruski metrojet 2015

цитирано: „Во неделава што измина имаше неколку сериозни авионски инциденти.Треба да се спомнат 3 големи авионски инциденти на Боинг(два Боинг 737 и еден Боинг 767 ),кои на три различни локации едвај се спасија после принудното слетување или при самото поаѓање.Еден од нив имаше драматично спасување на патниците по големиот пожар пред самото полетување.“
Во завршницата на предвидуваниот период за авионски пад се случи теростичкиот акт извршен над рускиот Ербас на компанијата Метроџет.Иако , не беше дадена локација и овие три настани ја потврдија неповолноста предизвикана од воздушниот елемент ,а насочена кон авионски дефекти,несреќи и тероризам.Така да и ова предвидување треба соодветно да се третира како настан од мундан план кој е предвиден во точен период ,но без дадена локација.
 
 
9.Земјотрес од 7.5 степени по рихтер ја стресе Јужна Азија ,со епицентар во североисточниот планински масив на државитеТаџикистан,Пакистани Авганистан 45 км јужно од Џарм(Jarm) Предвиден со ден неточност.
 
 
 
10.Предвидувани денови за неколку денови во април и мај сите се исполнија и се во групата најсилни во светот 6.7-7.1-6.8 6.8 по рихтер (не е дадена предвидувана локација)  .Македонија со оваа моја изјава на канал 5 ,меѓу првите земји во светот спомна за силните земјотреси кои престојат.Љубителите на ведската астрологија , не беа изненадени од силниот земјотрес кој го погоди Непал ,како топ вест во светот на 25 април 2015.Во близина на преостанатите 4 денови кои се предвидуваа земјотреси во мај 2015 , во просек сите беа со магнитуда поголема од 6.7 ,а со тоа се од ретката група за 2015.