Предвидена несреќата на председателот Борис Трајковски

борис трајковски во црн костум 98 на 150пикселиБорис Трајковски Тематската рубрика 20 години ведска астрологија 
предвидено декември 2003 на МРТВ  специјална новогодишна емисија од Симеон
Предвидување за несреќата на вториот председател на Република Македонија Борис Трајкоски
 
Предвидувањето за несреќата која го очекува председателот и неговото обезбедување дадено е во „ударна“ новогодишна емисија емитувана на Македонската радио телевизија како за граѓаните во Република Македонија,но и за нашите иселеници од странство во декември 2003.
 
Симеон Атанасоски беше главен гостин кој изготви 12 натални карти за секој хороскопски знак на најактуелните популарни лица во државата за 2003 година.Во дел од емисијата беше објавено, што не очекува во 2004 како и натална карта на председателот Трајковски.
 
Наизменично се презентираше натална карта на популарно лице и нејзиниот годишен хороскоп за 2004.По секоја астролошката презентација на Симеон следеше нова песна од популарните пејачи или разговор со нив во студиото.
....Икра Трпеновска,Јадранка Недева,Ѓорѓи Крстевски,Благица Павловска ,Горан Тодоровски,Јошко Миленковски,Мартин Трпчевски,Сузана Спасовска,Мики Црнокрак,Дејан Недев Дејан Лилиќ...итн 
При крајот на емисијата на прашањето што може да очекува Република Македонија во 2004,беше кажано предвидувањето за председателот Борис Трајковски и за неговото обезбедување да внимаваат во месец фебруари 2004,кој за сите нив е неповолен.
 
Наталната карта на председателот Трајкоски беше претходно подготвена со направена корекција на времето на неговото раѓање.На сите веќе ни е познат настанот со авионскиот пад на кингерот и трагичната смрт на целата македонска делегација и личното обезбедување на Борис Трајковски.
После трагичниот настан имаше реакции на точното предвидувањето, како во Република Македонија,но и од странство каде наши иселеници од австралија,канада,америка,европа го следеле и се изненадиле кога предвидувањето прецизно се случило при крајот на фебруари 2004.
 
За ова предвидување е дадена форумска астро анализа на комбинирани неколку техники на предикција,кои во ведската астрологија се познати како гочара,аштакаварга и кришнамурти падати систем.Овој систем на предвидување Симеон Атанасоски го употреби и во септември 1994 година при подготовка и анализа на наталната карта на првиот македонски председател Киро Глигоров(една година пред атентатот),каде беше детално предвиден атентатот на Глигоров,хирушките интервенции,политичката криза во Македонија,Македонија топ тема на Балканот па и во светот, со известувања присутна во светските тв медиуми,дневни списанија,магазини итн.
 
во весникот Дневник беше објавено интервју по повод предвидувањето кое го даде Симеон Атанасоски, но овој текст ги осветлува сите детали поврзани со истото.
AttachmentSize
objaveno-vo-dnevnik-trajkovski-predviduvanje.JPG127.23 KB
trajkovski-2004-nastani-1721px.jpg197.34 KB
trajkovski-skopje-stolac-775px.jpg121.43 KB
boris-trakovski-nato-jpeg.jpg24.29 KB