Земјотрес 6.6 степени Рихтер Ванату во даден период

Земјотрес 6.6 рихтер,длабочина 46.9 км 105 км западно-северо западно од Сола Ванату

 Предвидувањето јавно објавено за земјотрес поголем од 6.5 степени по рихтер е коректно ,по денешниот извештај за неколку силни земјотреси во светот , а најсилниот во Ванату со магнитуда 6.6 степени по рихтер.Податокот за 4.7 Равена и 4.5 рихтер, Превеза земјотреси во регионов (италија и грција) дополнително кажуваат за силата на ова тектонско раздвижување.Ванату близу Австралија земјотрес натпис предвиден 6.5 рихтер