Да се внимава во наредниот период

Објавувањето на оваа веб страна и на мојот Facebook профил да се внимава во наредниот период од 29 август до 3 септември, се уште е актуелна.Овој неповолен период трае до 3 септември 2016 , па се советува во наредните денови на претпазливост. Беше потенцирано да се внимава во овој период во сообраќај , а се нагласи и да се припази од пожари.
Само што старува предвидуваниот период , имаме неколку пожари во Македонија ,а посебно  во тетовско Церово , кој избувнал околу 19 часот и голем пожар во атарот на три штипски села со голема материјална штета , а причината е човечки фактор.
цитирам дневна штампа кои објавија за настаните:
„Пожарот целосно е изгасната во атарите на селата Горно и Долно Трогерци, а сеуште се локализира во атарот на село Судик. Причина за пожарот е човечки фактор“Во овој период посебно околу 1 септември ,да се припази и од нагла промена на времето, па стадата да се соберат на време и да се избегнува движење на необезбедени и ризични места, доколку има навестување за пороен дожд и грмотевици.“
наслов на црна позадина голем пожар ги пеплоса три штипски села