Силен земјотрес во индонезија предвидување

Потврда за даденото предвидување за силен земјотрес кој ја погодил Индонезија,а интернет порталите јавуваат дека постои опасност од појава на цунами http://www.voanews.com/macedonian/archive/2007-09/2007-09-12-voa5.cfm

Предвидување за неповолните денови во целост се реализиира и со последниот извештај за судир на танкер со товарен брод http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=104207 ,а за тероризмот во посочените денови кој беше во пораст не треба посебно да се коментира.

Предвидувањето за овие настани беше дадено минатата недела од Симеон Атанасоски.