фебруари 2018 предвидени мундани настани

Мундани прогнози
Предвиден силен земјотрес пред скоро два месеци
 
астро прогноза:
 
При крај на минатата година , јавно се објавија предвидувања за 2018 , во кои недвосмислено се предвидуваат денови за најсилни земјотреси за месец јануари и фебруари 2018.
Последен предвиден период за силен земјотрес во светот беше за  14 до 17 фебруари 2018. доказ за предвиденото линк
 
Покрај точно предвидениот период ,дадена е и претпоставената магнитуда на земјотресот ,а јас предвидував дека истата ќе биде поголема од 6.4 степени по Рихтер. Предвидувањето е коректно ,а силниот земјотрес кој го погоди Мексико на 16 фебруари 2018 ,со сила првично 7.5 по рихтер,за да потоа се корегира на 7.2 степени говори за сериозноста на ова предвидување.За мунданата астрологија земјотресите ,кои се со мала сила , односно помали од 5 степени не се третираат.
предвиден земјотрес локација мексико и магнитуда 7.2 рихтер
Локацијата на овој силен земјотрес е во близина на централниот дел на Мексико ,на 2 километри југоисточно од Пинотепа во државата Оахака.Приближна длабочина на потресот во жариштето 24.6 километри.
 

Comments

активирање и на Вулкан во Индонезија

Во дадениот период имаме и раздвижена вулканска активност во Индонезија.