Два силни потрес од 6.3 степени во Нова Каледонија астро вест

Геолошкиот институт (УСГС)во САД,јави за силен земјотрес со јачина од 6,3 степени по рихтер,близу на источниот брег на Австралија,со епицентар во областа на Нова Каледонија.
 
текст од предвидуван земјотрес за 18 до 22 мај 2019
Во овој период се предвидуваше силен земјотрес и јавно е постирана(објавена) оваа астро информација.Најпрво се соопшти сила од 6.8 степени, но подоцна се исправи на 6.3 степни по рихтеровата скала.Покрај период за силен земјотрес се предвидуваа и патни несреќи.Така да периодот на полна месечина и  опозиција на меркур и јупитер од една и марс и сатурн од друга страна ги нагласуваат овие проблеми во сообраќај,како и тектонска раздвиженост.
Доколку се погледне подобро извештајот се гледаат два силни земјотреси од 6.3 степени во истиот ден .
 
19 мај 2019 01:23:29 (ГМТ)
Магнитуда 6.3 рихтер
199км Источно од Тадин ,Нова Каледонија
21.671°S 169.804°E
длабочина 20 км