како да го најдете Вашиот месечен хороскоп за септември 2009

 

Како да се прочита хороскопот?
 
На следната страница е даден месечниот хороскоп за месец септември.За да го протолкувате правилно, потребно е, подолу во табелата, да го најдете Вашиот хороскопски знак под вертикалата Џотиш.Следното е да пронајдете дали сте во позитивната група родени за септември(табела 2) или негативната(табела 3).
Потоа, Ви останува да го прочитате хороскопот за септември со интуиција на позитивната или негативната енергија.
Табела 1
Датум на раѓање
Џотиш
април 13,
до
мај 14
овен
мај   14,
до
Јуни 14
бик
јуни 14,
до
Јули 16
близнаци
јули 16,
до
август16
рак
август 16,
до
септември16
лав
септември 16,
до
октомври16
девица
октомври 16,
до
ноември 15
терезија
ноември 15,
до
декември15
скорпија
декември 15,
до
јануари 13
стрелец
јануари 13,
до
февруари 12
јарец
февруари 12,
до
март 14
водолија
март 14,
До
април 13
риби
 
 
 
Хороскопот за месец септември, 2009
 
Табела 2.
Поволен е за родените:феб-ноем. 1950, мај1953-март1954, авг.57-септ.58, апр.61-март62, мај65-мај 66, 69-септ.70,73-74, апр.77-апр.78, фев.85-фев.86, авг.88-авг.89, окт.92-ноем.93, фев.97-фев.98, јули2000 –јули2001
е поволен, па треба да се охрабрат во септември и активно и решително да настапат, за да дојдат до посакуваната цел на деловно или емотивно поле. Доколку се појави успех, треба да купат предмет од природен материјал што ги асоцира на успехот и да го постават на видно место.
 
табела3
Треба да избегнуваат непромисленост: 1950-53, 1961-1962, јули1970-мај1972, окт.1979-авг.1981, окт.1990-дек.1991.Особено за родените есен-пролет
не е поволен: треба да се припазат од донесување радикални одлуки, вмнимателно да инвестираат пари, да не раскинуваат врска без да се консултираат, да ги завршат порано обврските, особено да внимаваат на здравствено поле или во движење во сообраќај.Доколку се вознемирени, треба да го исчистат просторот од непотребни работи, особено во северо-источен и источен правец. 
 
неутрална група
Преостанатите родени, кои не се споменати во табелите 2 и 3, се во неутралната група.Тие нека го најдат и прочитаат само знакот од табела 1, и притоа нека ја користат сопствената интуиција. Кај нив хороскопот е со избалансирана енергија.
 
Почнувајќи од овој прв број на, ЗА НАС, за првпат во Македонија се внесува хороскоп кој е интерактивно поврзан со оние кои ќе го побараат.Промотивно, за сите оние кои на интернет ќе се пријават на веб- страната asvedic.com и на местото за внесување го следат упатството(ги пополнат останатите податоци), ќе добијат попрецизна проширена верзија на месечниот хороскоп со корисни информации.Ќе ја добијат својата среќна ѕвезда и ќе дознаат каде е сместена во хороскопот нивната месечина која треба да ја запомнат, бидејќи заедно со подзнакот, таа е најважниот фактор за читање на идните дневни, неделни,месечни или годишни хороскопи, подготвени по ведски хороскоп-Џотиш.
 
Промотивно членство доколку се зачлените кликнувајќи на линкот Поврзете се со Симеон , ќе добиете промотивно членство од 2 месеци.За неколку дена ќе добиете на Вашиот мејл одговор ,со корисни информации за Вашиот хороскопски знак, по Ведска астрологија-Џотиш.
 
Кога се регистрирате линк(поврзете се со Симеон) на местото Корисничко име: * внесете ден месец година час и минут на раѓање и место во форма :
пример 16септември2009,15:25:00,Скопје или види слика
 
 
Лично за вашиот знак ќе се објават поволните и неповолните денови во повеќе полиња од животот(љубов,здравје,инвестиции и сл) за септември, и опис како да се користат истите.На тој начин ќе имате појасна слика што може да очекувате во септември, односно кога да се поставите активно, а кога да почекате да помине негативната планетна енергија. Ваквото следење на хороскопот може позитивно да се одрази на Вашата личност и да ја зголеми самодовербата и можноста за успех во животот.Сепак, за попрецизна прогноза треба да се направи ведска натална карта.
 
Хороскопот, кој е на следната страница, е изработен по ведскиот принцип и бара да го знаете Вашиот хороскопски знак во Ведската астрологија.Од табелата 1 најдете кој е Вашиот знак по ведската астрологија-Џотиш. Нека не ве збунува зошто знакот е променет во однос на западниот хороскоп. Ведската астрологија се разликува од западната за, отприлика 24 дена (знаците се поместени), а причината е: разликата на астрономските позиции заради астрономската појава- прецесија.
 
Откако го најдовте знакот од табела 1, проверите во табела 2 и 3 дали сте во позитивната, негативната или неутралната група,а потоа за месец септември

проследете го месечниот хороскоп 2015