околу 2012-та година

Нострадамусовите наводно ново откриени предвидувања, koi наводно неговиот син ги поклонил на папата урбан 7 ,не сум имал време да ги проучам ,но по кусиот напис објавен на интернет страните можам да земам за право да ги коментирам.
Уште во 1998 година во моите астролошки прогнози за светот јас ги посочив како мошне опасни и деструктивни периодите од 2010 до 2014 за планетата земја,посебно 2011-2012 кога повеќе планети создаваат редок астролошки феномен со крстовидна форма.Ваквиот аспект на т.н. тешки планети јупитер и сатурн во однос на „брзите“ планети  мекур, венера па и марс создаваат негативни промени на планетатат земја, а истите неповолно ќе се одразат на повеќе региони во светот,а на удар е Европа во 2011,за да по 2012 далекиот исток и западна америка се соочат со сериозна закана од поголем воен судир и можност за нуклеарен тест или нуклеарна заканa како одбранбена моќ на земјите од далекиот исток.

Сигурни се земјотреси(калифорнија и кина) кои со астролошки методи кои се мое повеќегодишно искуство ,можат да се предвидат во релативно прецизен период (максимално недела дена одстапување),а кои по магнитуда ја преминуваат 7 по рихтер.јупитер и сатурн го аспектираат полето на стрелец кое е врската со религиозните заедници во светот и можноста за судир на најголемите религиозни спротивставени групи во светот е максимална.Ние треба да ги забрзаме реформите и да делуваме единствено внатрешно политички ,пред се во периодот од 2008до 2010,за  да не бидеме доведени нашето прашање за евро интеграциите биде ставено во втор план заради светската нестабилност кој ја очекува и европа.Сепак по мое мислење ,негативниот период во посочените години е со интензитет од 2-3 месеци,за да потоа периодот се стабилизира.За тероризмот веќе не треба посебно да се коментира,истиот станува моќно оружје на светскиот капитал и мое мислење е дека тој е во функција на корекција на економската проектирана крива на најмоќните земји во светот пред се на групата 7(Г7). (+русија)
Ние како држава мора да научиме како се работи и заработува во кризни услови за да во екот на 2010до2014 ,не станеме целосно економски зависни од соседите поради апатичност на населението да незнае како да делува во кризен период.