drupal problem

Comments

проблем со појавување на порака за грешка во нов јазел

Оваа порака се појавува ,про креирање на нов јазел и евидентна е кога се проверува најнови вести.Јавува за грешка во пхп верзијата 

плотира „ строго предупредување: Декларацијата на date_handler_field_multiple :: pre_render () треба да биде компатибилна со content_handler_field_multiple :: pre_render ($ вредности) во сајтови / all / modules / date / date / date_handler_field_multiple.inc на линија 185. “       или некоја друга линија

Привремено решение:

Логирај се како админ (усер број 1) оди на конфигурации -Логини Грешки-грешки на екран и исклучи јавување за грешка онлине на самиот сајт.

1.Login As admin

2.Go to Configuration => Logging and Errors => Error messages to display.

 

Друпал не надграден можност за малверска интервенција

Заради подобра безбедност од крипто малвери надградете го друпал во најновата верзија.Се јавува за малвер кој се поврзува со Вашата веб страна и врши крипто „рударење“ за лица кои можат да ја злоупотребат проблематичната датотека CVE 2018-7600 ,преку која може да се пренасочи Вашиот сообраќај преку друг сервер,односно да се злоупотреби Вашето серверско време за крипто рударење ,на криптовалутата Монеро.Проверете го Вашиот индекс(пхп) фајл ,дали има можност од вметнување на јаваскрипт  me0w(точка) js preku бекдор (задна врата) .

 

побрзајте со надградба или апдејт на Друпал