Спасена една девојка од Ербасот на Јеменија Ер

14 годишна девојка е (спасена) префрлена на лекување во болницата El Maarouf каде е задржана на лекување.Оваа вест покрај жалната вест за починатите преку 150 патници(153 со екипажот) , го наметнува прашањето за нејзиното спасување и околностите кои го дозволиле истото.Медиите првично јавија за спас на 5 годишно дете,но оваа вест е демантира.