Родени под Магха

Родените под ѕвездата Магха се крупно градени со природна убавина,обдарени со комфорт и вредни предмети. Овие родени се сурови,го почитуваат својот татко,груби при реакциите на другите,ги уништуваат нивните непријатели.Претпазливи и резервирани кон другите луѓе,добро воспитани(образовани) и паметни.Нивниот јазик е спој на достоинство и острина, и се истакнуваат како лидери,а под лоша карма(со еден родител) стануваат крадци и манипулатори. Верни се и пријателски настроени кон своите приврзаници.Заработуваат многу и помагаат на своите блиски.Можно е да имаат знак на риба на градниот дел или крваво око.

За регистрираните корисници во атачментот симнете го фајлот кликнете го вашиот месец и година(ctrl F) и за да проверите дали е Магха Ваша среќна ѕвезда