Симеон Атанасоски ведски астролог Македонија

Индиската астрологија позната како Џотиш (jyoti-светло и ishvara-управител бог) или во превод наука за светлоста божја. Хороскопотот што се употребува е сидерален и е различен од општо прифатениот западен хороскоп. Разликата се состои во почетната астрономска точка т.н. aries ingres или почетната точка на хороскопот, којашто астрономски се поистоветува со сидералниот помин на сонцето на 0 степени во Овен, а којашто приближно се случува на 14 април секоја година (корекција - Лахириева прецесија).

Comments

broj telefona od makedonskog astrologa

Molim vas za kontakt ili broj telefona od makedonski astrolog simeon atanasovski .Hvala!

 

odgovor na baranje

fiksni telefon :  +389 23060382

mob: +389 78 310992

skype name: simeon_atanasoski

mail kontakt adresa:

mail adresa na simeon atanasoski skopje makedonija