индиска астрологија сонце во знак

14јануари до 12фебруари јарец

12фебруари до 14март водолија

14март до 14април риби

14април до 15мај овен

15мај до 15јун бик

15јун до16јули близнаци

16јул до 16август рак

16август до 16септември лав

16септември до 17октомври девица

17октомври до 16ноември терезија

16ноември до 15декември скорпион

15декември до 14јануари стрелец