Земјотрес ја погоди Јужна Азија од 7.5 степени по рихтер предвидувано

Земјотрес од 7.5 степени спрема рихтер во Азија.Последната моја објава со предвидување и дадениот период за внимателност за жал се покажа како прецизна.Неделава што изминува беше соопштено да се припази во сообраќај и да граѓаните внимаваат во движење во сообраќај.Покрај ова предупредување беше дадено и предвидување за силен земјотрес кој се очекува околу 25 октомври 2015.Моментално „брејк“ новостите на новинските и интернет портали е земјотресот со јачина од 7.5 степени (Рихтер) што денеска 26 октомври 2015(понеделник) ,ја стресе Јужна Азија ,со епицентар во североисточниот планински масив на државитеТаџикистан,Пакистан
и Авганистан 45 км јужно од Џарм(Jarm)
Се известува за 71 починато лице во само  една пакистанска провинција,а стравување е за многу поголем број на жртви и предизвикана материјална штета.