наскоро астролошка прогноза за светот и Република Македонија во 2015

Астролошка прогноза за 2015 за светот и Македонија ќе следи во наредниот период.Ова е целосна информација што го очекува светот на политички и економски план , кога да се внимава при движење во сообраќај ,кога да се избегнува да се патува и сл.

На предновогодишните вести кои ги емитуваше тв Канал 5, беше даден еден мал дел од обраќањето на Симеон Атанасоски кон граѓаните,со прогноза - што не очекува во 2015 година.На почетокот на 2015 следува објавување на целата информација со дадени предвидувања.Дотогаш убав новогодишен помин, за сите љубители на ведската астрологија со желби за напредок во свесноста,намалување на гладот и болестите во Светот!

...нека биде мир во сите правци...

ОМ ШАНТИ ШАНТИ ШАНТИ

Comments

Европската економија во 2015

Во мојата интегрална изјава Канал 5,беше објавена криза во банкарскиот сектор во европа,со акцент на промена на каматните стапки и хартиите од вредност.Вовед на овие настани е веќе во тек со неодржливата курсна состојба на Швајцарскиот франк во однос на еврото.Швајцарската средишна банка со изјава дека нема да го бранат курсот на франкот и дека,следува намалување на каматните стапки.Ова е вест на денот и сигурно влијае на останатиот банкарски сектор во Европа.Односот EUR/CHF моментално e 1.01334367

На крајот на 2014 беше даденаизјавата во јавноста за кризата во еу зоната,а со акцент на тимот на  гувернерот Богов внимателно да ги следат овие настани.Загубите во економијата можат да се бројат во милиони евра,доколку правовремено не се реагира.Настаните забрзано се рефлектираат во фебруари и март,па скоро и да нема време да се поправат работите,доколку како што спомнав не се „одигра“ сценарио А или сценарио Б,со одредени превентивни економски мерки.Настаните кои следат околу 4 и посебно по 18фебруари 2015 радикално ја менуваат светска берза и европската економија.